Veelgestelde vragen

Wacht, dus ik word echt opgesloten?

Jazeker.

 

Errmm…in films waarin dat gebeurt loopt het meestal niet goed af toch?

Ja, dat klopt wel inderdaad.

 

Hmmphhh…

Dat is niet eens een zin, laat staan een vraag! Maar geen zorgen, we zijn te allen tijde wettelijk verplicht om je uit de kamer te laten als je dat wilt. Uiteraard willen we daar wel bij zeggen dat het oplossen van de puzzels natuurlijk een veel leukere manier is om de kamer uit te komen.

 

Voor wie is de Escape Room geschikt?

De Escape Room is geschikt voor groepen van twee tot zes personen. Je hoeft niet sportief te zijn, maar wel een uur kunnen staan. Eventueel moet je door je knieën kunnen gaan om bijvoorbeeld aanwijzingen te zoeken.

 

En voor wie juist niet?

Wanneer je slecht ter been bent, bijvoorbeeld door blessures of als je in een rolstoel zit, dan is de escaperoom helaas niet geschikt. Ook voor mensen met onder meer hartklachten, astma, epilepsie en claustrofobie is het niet verantwoord.

 

Kan ik tijdens het spel de kamer uit en weer in?

Als het spel begint dan gaan de deuren dicht en kun je via de puzzels ontsnappen. Je kunt niet even tussendoor de kamer uit, tenzij er een noodgeval is. Wil je in normale omstandigheden toch tussentijds de kamer verlaten, dan is het spel voor jou afgelopen.

 

Kan ik vanuit de kamer de staf van Escape Room bereiken?

Een medewerker van Escape Room Alphen is altijd in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Via monitoren weten wij wat er gebeurt in de kamer. In geval van nood zijn wij daarom ook in staat om dit op te merken.

 

Moeten we pen en papier meenemen om aantekeningen te maken tijdens het spel?

Nee, je hebt geen pen en papier nodig. Via multimedia krijg je aanwijzingen.

 

Zijn er leeftijdsgrenzen?

Vanaf 12 jaar kun je samen met een verantwoordelijke volwassene de Escape Room binnen gaan. Vanaf 15 jaar kun je zelfstandig naar binnen.

 

Is mijn groep de enige in de kamer op dat moment?

Je speelt alleen met mensen van jouw groep. Je wordt niet bij mensen ingedeeld die je niet kent. Daarmee bieden wij een unieke Escape Room-ervaring.

 

Moet ik alle plaatsen voor de kamer opkopen als ik reserveer?

Je kunt vanaf 2 personen een kamer reserveren voor een vast bedrag. Als je voor meer personen reserveert komt er een bedrag bij. Je hoeft dus niet alle plaatsen te kopen als je met minder personen bent.

 

Er is een wijziging in de reservering, is dit nog mogelijk?

Dit kan. Laat het ons alsjeblieft zo snel mogelijk weten per e-mail en wij passen je reservering aan.

 

Worden er foto’s of video opnames gemaakt en wat gebeurt daar later mee?

We maken foto’s voor de website en op social media zoals facebook. We vragen hier wel toestemming voor aan je.

Mogen we zelf foto’s maken van de kamer?

Helaas is foto’s maken niet meer toegestaan vanaf het moment dat de deur dicht gaat. Logisch natuurlijk, want we willen dat iedereen dezelfde beleving tegemoet kan zien als jullie en er dus geen spoilers op internet verschijnen!